Η Χώρα Σφακίων είναι σήμερα μικρό χωριό με πληθυσμό 278 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2001. Διαθέτει λιμάνι από το οποίο αναχωρούν πλοία για την Γαύδο αλλά και το μικρό λιμανάκι της Αγίας Ρούμελης οπού καταλήγει το Φαράγγι της Σαμαριάς. Κύριο προϊόν της περιοχής είναι το λάδι. Σήμερα οι Σφακιανοί ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό. Κοντά στον οικισμό υπάρχουν αξιόλογες παραλίες, ενώ σημαντικά αξιοθέατα στην γύρω περιοχή είναι το Φραγκοκάστελλο και το φαράγγι του Ίμπρου.

 

If you are staying in Chora Sfakion you can use it as a base for exploring the area.

The Sfakia district has much to offer both beach-lovers and sports enthusiasts.
There are wonderful paths for hiking and high peaks for climbing.

At the seaside you can enjoy fishing, scuba diving and of course swimming in the crystal-clear waters of the Libyan Sea.
From Chora Sfakion you can take the boat to Loutro and Agia Roumeli.
From Agia Roumeli you can climb up to the mouth of the Samaria Gorge.

From Chora Sfakion it’s only a five-minute drive to Ilingas beach, where you can cool off in the blue sea and shelter from the sun in one of the caves on the beach. 
Hiking in aradaina gorge Just after Ilingas is the start of the E4 path leading to Glyka Nera beach and on to Loutro. 
From Chora Sfakion you can drive to Anopoli (12 kilometres) and Aradaina Bridge. In Anopoli you can try the delicious local meat or climb up to the church of Agia Aikaterini and enjoy the panoramic view of the Libyan Sea. 
At Aradaina Bridge you’ll be impressed by the breathtaking sight of the 138-metre gorge under your feet.
Bungee-jumpers dive into the gulf in summer. Here, too, starts the path down Aradaina Gorge (photo) to Marmara beach, west of Loutro.

Η "είσοδος" στην Κρήτη είναι τα 3 αεροδρόμια, στα Χανιά στο Ηράκλειο και Σητεία , και τέσσερα λιμάνια των Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Κισσάμου

Έτσι, σε περίπτωση που πάρετε το λεωφορείο, αν έρχεστε από τα Χανιά, θα πρέπει να μεταβείτε στο σταθμό λεωφορείων (ΚΤΕΛ) και να πάρετε το λεωφορείο για την Χώρα Σφακιών.
Τώρα σε περίπτωση που θα φτάσετε στο Ηράκλειο η το Ρέθυμνο θα πάτε επίσης στο σταθμό των λεωφορείων της πόλης και να πάρετε το λεωφορείο για τα Χανιά μέσω Βρυσσών.
ΠΡΟΣΟΧΗ θα πάρετε το λεωφορείο εκείνο που περνά και κάνει στάση στο χωριό Βρύσες, από εκεί θα αλλάξετε λεωφορείο και θα συνεχίσετε με το λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο Χανιά - Σφακιά.
 
Η άλλη επιλογή είναι με Ταξί.  
ΤΑΞΙ ΣΦΑΚΙΩΝ - Αλμυριδάκης Τηλέφωνο: +30 28250 91269

 

Go to top