Άνοιγμα Σεζόν: 16 Απριλίου

20% έκπτωση για 1 - 19 Ιουλίου (Για όλα τα Δωμάτια & Σουίτες) / Με τον κωδικό "JUL20" κατά την πληρωμή

13% έκπτωση για 20 Ιουλίου - 27 Ιουλίου (Για όλα τα Δωμάτια & Σουίτες) / Με τον κωδικό "JUL13" κατά την πληρωμή

Menu

Παραλία του Ίλιγγα

Η παραλία του Ίλιγγα είναι από τις καλύτερες στην περιοχή των Σφακίων, στη νότια Κρήτη. Λεία βότσαλα, χαρακτηριστικά των τοπικών ακτών, διαυγές και καθαρό νερό και παραθαλάσσιες σπηλιές συνθέτουν ωραίο θέμα και προκαλούν για μια βουτιά.

Λιγότερο από δύο χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα Σφακίων, ο Ίλιγγας είναι κορυφαίος προορισμός για οποιονδήποτε διαμένει στην περιοχή.

Εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια από τον οικισμό και δίπλα σε έναν από τους κυρίως δρόμους της περιοχής, η παραλία προσφέρεται για ένα ωραίο πρωινό μπάνιο ή για στιγμές ξεκούρασης μετά από εκδρομή στα γύρω χωριά.

Αν είστε διατεθειμένοι να περπατήσετε λίγο, μπορεί επίσης να είναι το μέρος όπου θα κάνετε την καθημερινή σας βουτιά για όσο μείνετε στα Σφακιά.

Η Παραλία

Λόγω των τοπικών βουνών που κατεβαίνουν μέχρι τη θάλασσα, οι περισσότερες παραλίες των Σφακίων έχουν βότσαλο. Στην έξοδο του φαραγγιού του Καβή, η παραλία του Ίλιγγα δε διαφέρει, αλλά μην ανησυχείτε. Τα βότσαλα είναι λεία, δεν αποτελούν πρόβλημα για τα πόδια και προσδίδουν γοητεία στην παραλία. Το διαυγές γαλάζιο του νερού προσθέτει στην εικόνα, προσκαλώντας όλους τους επισκέπτες σε χαλαρωτικό μπάνιο και είναι σχεδόν πάντα ήρεμο, με το μικρό όρμο να προσφέρει προστασία από τους ανέμους.

Αναφερόμαστε σε μία παραλία, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τρεις. Η κύρια παραλία είναι η μεγαλύτερη και αυτή που είναι προσβάσιμη από το δρόμο. Υπάρχουν μερικές στοιχειώδεις υποδομές και μια μικρή ταβέρνα, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, οπότε έχετέ το υπ’όψιν.

Ανατολικά της κύριας παραλίας βρίσκονται οι δύο μικρότερες. Δεν είναι προσβάσιμες με τα πόδια, οπότε προετοιμαστείτε να κολυμπήσετε για εκατό ή διακόσια μέτρα αν θέλετε την απομόνωση και την ιδιωτικότητα που προσφέρουν. Αν δεν είστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η κύρια παραλία είναι επίσης ήρεμη και ερημική συνήθως, οπότε μπορείτε να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε το μπάνιο σας με την ησυχία σας.

Οι τρεις παραλίες χωρίζονται από βραχώδεις σχηματισμούς με πολλές παραθαλάσσιες σπηλιές. Είναι εντυπωσιακό θέαμα εξωτερικά και αποτελούν ιδανικό σημείο για να αφήσετε τα πράγματά σας και να απλώσετε πετσέτες και ψάθες, καθώς παρέχουν σκιά και δροσιά αλλά και ησυχία. Με λίγη τύχη, στον Ίλιγγα θα μπορέσετε να έχετε τη δική σας ιδιωτική παραλία.

Η φυσική ομορφιά και η ερημιά καθιστούν επίσης την παραλία φιλική προς γυμνιστές και φυσιολάτρεις. Αν και όχι τόσο δημοφιλείς για αυτόν το σκοπό όσο οι κοντινές παραλίες Φυλακή και Άγιος Χαράλαμπος, ο Ίλιγγας μπορεί άνετα να καλύψει τις απαιτήσεις. Η προσωπική σας παραθαλάσσια σπηλιά μπορεί να εξασφαλίσει ότι δε θα σας ενοχλήσει κανείς και συχνά θα υπάρχει σημείο στην κύρια παραλία αποκλειστικά για γυμνιστές. Οι δύο μικρότερες παραλίες είναι επίσης ιδανικές για κάτι τέτοιο.

Οπότε βουτήξτε και κολυμπήστε όσο θέλετε!

Πρόσβαση

Η ευκολία πρόσβασης είναι από τα μεγάλα πλεονεκτήματα της παραλίας του Ίλιγγα. Λιγότερο από δύο χιλιόμετρα μακριά από τη Χώρα Σφακίων, χρειάζονται μόλις 20 λεπτά με τα πόδια από το χωριό για την κύρια παραλία. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτάσετε σε λίγα λεπτά με αυτοκίνητο. Δεν υπάρχει κάποιο δύσβατο ορεινό μονοπάτι ή απότομη πλαγιά με γλιστερά σκαλοπάτια για να σας εμποδίσει, οπότε δε θα έχετε κανένα πρόβλημα.

Αν δε μένετε στη Χώρα Σφακίων η πρόσβαση εξακολουθεί να είναι άνετη. Καθώς η παραλία βρίσκεται δίπλα στο δρόμο προς Ανώπολη, έναν ακόμα μεγάλο οικισμό των Σφακίων, είναι πολύ πιθανό να περάσετε αν εξερευνείτε τη νότια Κρήτη. Συνδυάστε τη βουτιά σας με μια επίσκεψη στα τοπικά χωριά, ολοκληρώστε μια μέρα πεζοπορίας σε κάποιο κοντινό φαράγγι με ένα χαλαρό μπάνιο ή κάντε μια ώρα διάλειμμα από την εξερεύνηση του νότου για να δροσιστείτε. Η ιδανική τοποθεσία του Ίλιγγα σημαίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραλείψετε να τον επισκεφτείτε.

Για τις δύο μικρότερες παραλίες θα χρειαστεί να κολυμπήσετε περίπου 80 και 180 μέτρα αντίστοιχα, αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε την επιπλέον ιδιωτικότητα που προσφέρουν. Αν θέλετε να έχετε και τα πράγματά σας μαζί, νοικιάστε ένα μικρό πλεούμενο. Απλά προσέξτε για τυχόν κολυμβητές.

Είτε διαμένετε στη Χώρα Σφακίων είτε είστε απλά περαστικοί από τη νότια Κρήτη, η παραλία του Ίλιγγα πρέπει να συμπεριληφθεί στο ταξίδι σας. Εύκολα προσβάσιμη και άξια της προσοχής και του χρόνου σας, αν σκοπεύετε να κάνετε έστω ένα μπάνιο μια επίσκεψη απαιτείται.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

xenia hotel cookies icon 01
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης!