Άνοιγμα Σεζόν: 16 Απριλίου

20% έκπτωση για 1 - 19 Ιουλίου (Για όλα τα Δωμάτια & Σουίτες) / Με τον κωδικό "JUL20" κατά την πληρωμή

13% έκπτωση για 20 Ιουλίου - 27 Ιουλίου (Για όλα τα Δωμάτια & Σουίτες) / Με τον κωδικό "JUL13" κατά την πληρωμή

Menu

Παραλία Βρύση

Η μικρή “κρυφή” παραλία της Χώρας Σφακίων.

Υπάρχουν πολλά να δει και να κάνει κάποιος στη Χώρα Σφακίων και όσον αφορά τις παραλίες οι επιλογές είναι άφθονες. Αλλά κάποιες μέρες μπορεί απλά να αισθάνεστε κουρασμένοι. Ή ίσως απλά θέλετε να τεμπελιάσετε λίγο, περνώντας τη μέρα σας με ηλιοθεραπεία και το βράδυ σας χαλαρώνοντας στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, χωρίς να σας απασχολούν βόλτες, οδήγηση ή η ώρα του επόμενου λεωφορείου.
Για τέτοιες ημέρες, η παραλία της Βρύσης στα Σφακιά είναι εκεί για να σας καλύψει. Μόλις στα διακόσια μέτρα από το χωριό, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια, με την ταβέρνα ή την καφετέρια της επιλογής σας να περιμένουν λίγο πιο δίπλα για όταν βγείτε από τη θάλασσα. Έχει καθαρά, διαυγή νερά, υπέροχη θέα στο πέλαγος και εξυπηρετεί οποιονδήποτε διαμένει στο χωριό. Δε θα βρείτε πιο βολικό σημείο για μπάνιο στο ταξίδι σας.

Η παραλία

Όπως πολλές παραλίες στη νότια Κρήτη, η Βρύση στα Σφακιά έχει λίγη άμμο, με το μεγαλύτερο μέρος της να καλύπτεται από μικρά και λεία βότσαλα. Βρίσκεται σε ένα μικρό όρμο, κάτω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ακριβώς δίπλα στη Χώρα Σφακίων. Είναι πολύ εύκολα προσβάσιμη με τα πόδια, ενώ κοντά υπάρχει και χώρος στάθμευσης για την περίπτωση που περνάτε από το χωριό με αυτοκίνητο.
Αν και βρίσκεται πολύ κοντά στο μικρό λιμάνι των Σφακίων, η θάλασσα στη Βρύση είναι πολύ καθαρή και διαυγής. Ο όρμος δεν προστατεύεται από τους ανέμους, αλλά τα νερά είναι συνήθως ήρεμα και ανεπηρέαστα από ρεύματα και κύματα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Η θάλασσα είναι δροσερή και ευχάριστη, με βραχώδη πυθμένα που βαθαίνει γρήγορα, οπότε μην ξανοιχτείτε πολύ αν δεν εμπιστεύεστε τις κολυμβητικές σας ικανότητες.
Η παραλία διαθέτει ομπρέλες και ντους και υπάρχουν μπαρ στην περιοχή, οπότε δε θα σας λείψουν η οργάνωση και οι ανέσεις. Έχετε υπ’όψιν το ενδεχόμενο πολυκοσμίας ωστόσο. Ο όρμος δεν είναι πολύ μεγάλος και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για όσους διαμένουν στο χωριό. Υπάρχουν ημέρες που θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα καλό σημείο για να καθίσετε.

Τι να κάνετε στη Βρύση

Όπως προαναφέραμε, η Βρύση είναι το κατάλληλο μέρος για να κάνει μπάνιο κάποιος που περνά τη μέρα του στα Σφακιά. Ενδεχομένως να αποφασίσετε να ξεκουραστείτε από τις εξορμήσεις στην ευρύτερη περιοχή, να απολαύσετε τις ανέσεις του δωματίου σας και να ρίξετε μια ματιά στο χωριό. Ή ίσως να βρίσκεστε εν μέσω της εξερεύνησής σας στη νότια Κρήτη και να περνάτε από τη Χώρα Σφακίων. Όποιος και αν είναι ο λόγος πάντως, μια βουτιά είναι πάντα καλή ιδέα το καυτό ελληνικό καλοκαίρι.

Οπότε συνδυάστε την περιήγησή σας στο χωριό και την ξεκούρασή σας με ένα ωραίο μπάνιο. Περπατήστε τους γραφικούς δρόμους, εξερευνήστε τα τοπικά αξιοθέατα, αγοράστε τα σουβενίρ σας και μετά κατεβείτε στην παραλία για να κολυμπήσετε. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε μια από τις πολλές ταβέρνες που βρίσκονται κοντά για να δοκιμάσετε τις γεύσεις της κρητικής και σφακιανής κουζίνας. Ολοκληρώστε τη μέρα σας με ένα χωνευτικό απογευματινό περίπατο και καφέ με θέα τη θάλασσα και τα βουνά.
Απλά να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε θέμα με λίγη πολυκοσμία. Θα βρίσκεστε σε μια μικρή παραλία δίπλα στο χωριό, οπότε ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο στρίμωγμα. Αν θέλετε να έχετε τη θάλασσα δική σας, μάλλον είναι καλύτερο να κοιτάξετε αλλού.

Παραλίες κοντά στη Βρύση

Είναι μάλλον προφανές ότι η Βρύση μπορεί να είναι θαυμάσια παραλία, αλλά δεν είναι η ιδανική επιλογή για κάθε μέρα. Αλλά μην ανησυχείτε. Αν τα πλήθη γίνουν πολύ πυκνά ή αν είστε σε πιο περιπετειώδη διάθεση, υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στην περιοχή.
Ο Ίλιγγας βρίσκεται πολύ κοντά, λιγότερο από δύο χιλιόμετρα στα δυτικά, και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού. Σε αντίστοιχη απόσταση ανατολικά βρίσκεται το Αμμούδι με τα σπήλαια και τις φώκιες του. Και οι δύο παραλίες είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, ή μπορείτε απλά να περπατήσετε αν δεν έχετε θέμα με τον ήλιο. Και αν αντέχετε λίγη παραπάνω πεζοπορία ή μια σύντομη βόλτα με καραβάκι, υπάρχουν πάντα τα Γλυκά Νερά, μια από τις ωραιότερες παραλίες στην Ευρώπη, όπου είναι σίγουρο ότι θα βρείτε την εμπειρία υπέροχη.
Οπότε κάντε την επιλογή σας, αλλά να θυμάστε. Αν απλά θέλετε να περάσετε μια άνετη, ξεκούραστη μέρα, η Βρύση είναι εκεί για σας.

Η νότια Κρήτη μπορεί να απευθύνεται κατ’εξοχήν στους περιπετειώδεις και στους φυσιολάτρες, αλλά και οι πιο ενεργητικοί και ενθουσιώδεις ταξιδιώτες χρειάζονται ένα διάλειμμα. Όταν λοιπόν αποφασίσετε να ηρεμήσετε και να ξεκουραστείτε λίγο, περάστε από το χωριό και κολυμπήστε στη Βρύση. Θα σας φτιάξει τη μέρα.

xenia hotel cookies icon 01
Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης!